2017. 08. 10.

Tony Melendez élete egy csók által megváltozott

Tony Melendez karok nélkül született a Thalidomide nevű gyógyszer mellékhatása miatt, amit az édesanyja számára írtak fel, hogy a reggeli rosszulléteket enyhítse. Gyermekkorában műkarokat kapott, amit 10 évesen le is vett, mert úgy érezte, a lábait hatékonyabban tudja használni.

Már fiatalon elkezdett játszani a billentyűs orgonán. Ahogy idősebb lett, gitározni és harmonikázni kezdett. Középiskolában kapcsolódott be a katolikus egyházba. Így ír erről a honlapján:

„Gyerekként eljártam templomba, mert a szüleim elvittek. Eltávolodtam, amikor kicsit idősebb lettem. Amikor középiskolába jártam, a bátyám folyton mondogatta, hogy „gyere már, el kell jönnöd. Nagyon jó ott!” Így hát újra elmentem, sok barátot szereztem és az lett a vége, hogy időközben megváltozott az életem.”

Melendez eleinte a papi hivatáson gondolkodott, de kiderült, hogy nem lehet az, mert a papoknak mindenképp kell lenni egy mutató- és egy hüvelykujjuknak, amivel illően meg tudják szentelni az Eucharisztiát. A hír nagy csalódást okozott, de eltökélt volt, hogy szolgálja a plébániáját. Csatlakozott a zenei szolgálathoz, ahol annyira népszerű lett, hogy 5 szentmisén zenélt minden vasárnap.

Az egyik ilyen mise alatt 1987-ben történt, hogy felfigyelt rá valaki, aki egy csoporttal programokat szervezett II. János Pál pápa közelgő látogatására. Megkérték Melendezt, hogy vegyen részt egy találkozón, amiről kiderült, hogy meghallgatás. Mielőtt felfogta volna, a pápa arcon csókolta, amit nagy tapsvihar kísért.

hirdetés

A II. János Pálnak tartott előadás (1987) óta 7 teljes hosszúságú albumot vett fel, írt egy könyvet, és számos kitüntetést is kapott, többek között a Kalifornia állam különös elismerését a fiatalokért végzett munkájáért, Ronald Reagan elnöktől pedig azért, mert jó példát mutat az amerikaiaknak.

Melendez még mindig turnézik az együttesével, The Toe Jam Band-del, aminek ő a frontembere és vezető zeneszerzője.

Forrás: https://aleteia.org/2017/08/01/when-jpii-met-a-guitarist-with-no-hands/

Fordította: Almási Laura

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás