2017. 08. 06.

Gigantikus méretű baptista világtalálkozót rendeztek Debrecenben

Tizenhárom országból összesen tízezer baptista gyűlt össze Debrecenben az elmúlt három napban: a magyar város immáron másodszorra adott otthont a világtalálkozónak.

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség (BVSZ) dél-afrikai elnöke záró üzenetében egyebek mellett arról beszélt, hogy a világ egyre kevésbé biztonságos a saját lakóinak. Utalt rá, hogy a tudomány fejlődése ellenére milliók halnak éhen vagy vesztik életüket gyógyíthatatlan betegségben, millióknak nincs hozzáférésük tiszta vízhez.

hirdetés

„Magunkba kell tekinteni (…), be kell mutatnunk Isten országát ennek a világnak”

A BVSZ elnöke az egységre hívta fel a figyelmet rámutatva, hogy bár „különféle kultúrákból, társadalmakból vagyunk, de új nép lettünk: megtisztultunk Jézus vére által”. Mi egyek vagyunk Isten előtt (…), valamennyien Jézus Krisztuson keresztül jutottunk el Istenhez: ez az üzenet, amit közölnünk kell a világgal” – hangoztatta. Paul Msiza szerint olyan világban élünk, ahol a gazdagok egyre gazdagabbá válnak, a szegények szegényebbé, ahol a szélsőségesek szétszaggatják a világot, „de nekünk fel kell állni, és megmutatni: mi vagyunk a világosság, Isten azt várja tőlünk, hogy világítsunk ebben a világban”.

Debrecen, 2017. augusztus 6.
Paul Msiza, a Baptista Világszövetség dél-afrikai elnöke beszédet mond a magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró istentiszteletén Debrecenben, a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. augusztus 6-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

„Isten új népet hozott létre, az egyházat, „menjünk, mutassuk meg a világnak Krisztusban való egységünket” – szólította fel a jelenlévőket a Baptista Világszövetség elnöke.

(Forrás+Fotó: MTI/Facebook)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás