2017. 08. 02.

Székelyföldre utazik a 777!

Rendkívül megtisztelő meghívásnak tesznek eleget a 777 szerkesztői: augusztus 18-án, pénteken délután a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón fogunk előadni! Minden ilyen jellegű felkérést nagy örömmel teljesítünk, de nem titkoljuk, hogy ez a mostani különösen kedves a számunkra.

Az erdélyi fiatalság  fontos részét képezi annak a lelki megújulásnak, amelyet a Kárpát-medencében tapasztal a nyitott szemmel járó ember: identitásunk szerves részét képezi a hit, amelyet örömmel és magától értetődően vállalnak fel a legtöbben. Talán ezért is van olyan sok olvasónk Székelyföldön is: a statisztikák alapján az anyaország után toronymagasan innen követnek bennünket a legtöbben. A csíksomlyói búcsún jelenlévő szerkesztőkhöz is többször odaléptek erdélyi fiatalok, számunkra is meglepő volt, hogy milyen sokan ismerik az oldalt.

A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozóra pedig nehéz jelzőket találni: több száz életvidám fiatal gyűlik össze Székelyföld szívében. A 777 korábban megosztotta a tavalyi Szentségimádásról készült felvételt, a cikkre pár napon belül 30 ezer kattintás érkezett. Így írtunk akkor az eseményről: Ehhez nem kellenek külön mondatok, sőt ehhez még nagy hit sem kell. Csak nézd ámulva a fiatalok arcát, hallgasd a szívből jövő énekeket és próbáld átérezni azt az érzést, amely árad ezekből a lányokból és srácokból! És amikor azt mondják Neked, hogy a kereszténység már senkit sem érdekel, csak néhány idős embert, jusson eszedbe ez a felvétel!

hirdetés

 

Terveink szerint már csütörtök este megérkezünk Csíksomlyóra, hogy idén mi is részt vehessünk ezen a különleges Szentségimádáson, másnap délután pedig műhely beszélgetést tartunk az érdeklődőknek. Tabuk nélkül beszélgetünk a hitünket érintő kérdésekről, a keresztény újságírásról, arról hogy miért érdemes felvállalnod a hitet. Történetek a 777-ről, az elmúlt másfél évünkről, arról hogy miért vágtunk bele és mi hogyan éltük meg az idáig lévő időszakot. Csapatunkat eddig Martí Zoltán és Vágvölgyi Gergely fogják képviselni, de nem kizárt, hogy bővül az előadók száma!

Találkozás tehát Erdély fiataljaival, augusztus 18-án pénteken délután, a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás