2017. 08. 01.

Buttiglione: minden intézkedést a család szempontjából kell meghozni

Tetszetős dolgozatot jelentetett meg Rocco Buttiglione olasz akadémikus, kereszténydemokrata politikus a The European Conservative című folyóirat hasábjain, melyben a bevándorláspolitika problémái mellett a családtámogatásokról és magáról a család intézményéről is szót ejtett.

Írásában kifejtette: korunk társadalmainak egyik nagy igazságtalansága, hogy a jólét egy jelentős részét az államok elveszik a családoktól és a gyermekteleneknek adják, így mások fizetik meg a jövő generációk felnevelésének költségeit és mások aratják le annak babérjait.

Az olasz politikus Európa-szerte olcsó, vagy akár ingyenes óvodáztatást javasol, a fiatal párok által felvett hitelekre olcsóbb kamatlábakat és hosszabb futamidőt vezetne be, szélesebb időtartamban biztosítaná a gyermekekkel való otthonmaradás lehetőségét. Buttiglione szerint

hirdetés

minden intézkedést a család szempontjából kellene meghozni.

Érvelése szerint eljött az ideje az ösztöndíj-programok felülvizsgálatának, a cél ugyanis az lenne, hogy a fiatalok is vállalhassanak családot, a gyermekvállalás nem tolódjon ki egyre jobban.

Minden kormányzati intézkedést újra kell gondolni annak érdekében, hogy

ne az egyén, hanem a család kerüljön azok középpontjába.

“Olyan kulturális forradalomra van szükségünk, amely a férfiasság és nőiesség archetípusai értékelésére, tiszteletére tanítja az új nemzedéket, s arra, hogy a kettő a másikért van; valamint a házastársi szeretetre és abban a családalapításra nevel” – érvelt az olasz politikus.

Forrás: mandiner.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás