2017. 07. 31.

Tíz nagyszerű bibliai idézet a barátságról

Kevés szebb dolog van a barátságnál! Érdekesség, hogy a Biblia is többször foglalkozik vele, íme tíz nagyszerű idézet “a nagy könyvből”!

Az evangéliumok olvasásakor láthatjuk, hogy a barátság Jézus életében is fontos volt. Vegyük például a betániai testvérek, Mária, Márta és Lázár történetét. Jézus szomorú lesz Lázár halála miatt és úgy dönt, hogy feltámasztja őt. Így magyarázza tanítványainak: „Barátunk, Lázár elaludt, de elmegyek és fölébresztem.” (Jn11,11)
És itt van természetesen a tizenkét apostol, köztük János, „akit Jézus kedvelt” (Jn21,7) és aki követi őt egészen a keresztig.

Nos, ezért ajánljuk most elmélkedésre ezt a tíz bibliai idézetet:

1. „Amikor a Saullal való beszélgetés véget ért, történt, hogy Jonatán lelkében fölébredt a vonzalom Dávid lelke iránt, s Jonatán úgy megszerette, mint saját magát.„ (1Sám18,1)

hirdetés

2. „A hűséges barát erős támaszod, vagyont talál, aki ilyen barátra szert tesz. A hű barátnak egyszerűen nincsen ára, nincsen, ami vele értékben fölérne. Mint az élet balzsama, olyan a jó barát; akik az Urat félik, találhatnak ilyet.” (Sir6,14-16)

3. Aki jó barátunk, az pártatlan bíránk, a gonoszokat útjuk tévedésbe viszi.” (Péld12,26)


4. „Veszekedést szít a ravaszkodó ember, a barátok közé is éket ver a pletykás.” (Péld16,28)

5. „Van barát, aki pusztulásba vezet, de van olyan is, aki hűségesebb, mint a testvér.” (Péld18,24)

6. „(Amint) az olaj és tömjénfüst öröm a szívnek, a gyengéd barátság vigasz a léleknek. A magad és az apád barátját ne hagyd el, s ne menj a testvéred házába, ha baj ér. A közeli szomszéd jobb, mint a távoli testvér.” (Péld24,9-10)

7. „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek.” (Jn15,13-15)

8. „A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást.” (Róm12,10)

9. „Ne engedjétek magatokat félrevezetni: A gonosz társaság megrontja a jó erkölcsöt.” (1Kor15,33)

10. „Házasságtörők, nem tudjátok, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés Istennel? Aki tehát a világgal barátságban akar lenni, az ellensége lesz Istennek.” (Jak4,4)

Forrás: Aleteia
Fotó: Pixelsalk

Ezt a cikket Nagyné Molnár Ildikó önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Idézet
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás