2017. 07. 20.

A Kossuth Rádió vendége volt a 777

Velünk foglalkozott a Kossuth Rádió Tanúim lesztek! című műsora, a 777 csapatát Vágvölgyi Gergely képviselte.  Szó esett az oldal eddigi eredményeiről, a médiában betöltött szerepünkről, illetve az evangelizációról is. A beszélgetés kivonatát ajánljuk Nektek szeretettel:

“Sokszor beszélünk arról, hogy az egyház visszaszorulóban van a kommunikáció terén, a társadalomban: problémákat és válságokat említünk, de nagyon fontos, hogy felismerjük mindazt, ami lehetőség .

A 777 megpróbált bemutatni egy ilyen lehetőséget: az oldalon keresztül, a saját tapasztalatainkkal, tanúságtételünkkel. A mai világban, ha valaki híreket olvas, akkor általában csak azt olvashatja, hogy hogyan strukturálódik a médiabirodalom: ki építkezik, ki-kivel küzd, milyen kézben vannak sajtótermékek, ki mit ír a másikról. Nekünk most nem ezzel kell foglalkoznunk, nem így tudunk jelként jelen lenni a médiában, hanem úgy ha hitelesen szólunk az emberekhez. A 777 vállalt célkitűzése, hogy a fiatal korosztálynak beszél a kereszténységről, Istenről: olyan emberek által, akik szintén ennek a korosztálynak a tagjai.

hirdetés

Ugyanazokat a nehézségeket, problémákat éljük át, és ugyanazokat az örömöket, amelyeket a bennünket olvasók.

Ezt úgy szoktuk kifejezni, hogy a 777-et azok írják, akik melletted ülnek a templompadban – mondta Gergő, aki indulása óta a 777 csapatának a tagja.

Átlagosan naponta tízezren olvasnak bennünket, és a blog körül egy közösség is kezd már kialakulni: már nem csak online, hanem “offline” téren is, hiszen rendezvénysorozattal is próbálunk értékeket felmutatni. Azzal a céllal indultunk el, hogy legyen egy vállaltan keresztény, Istenről beszélő oldal, amely az olvasóink életéről is szól.  Természetesen szó sincs arról, hogy mi bárkinél is jobbak lennénk, pontosan mi is olyan csetlő-botló emberek vagyunk mint bárki más, csak mi egyszerűen beszélünk arról, hogy hogyan próbálunk felállni egy-egy megbotlás után, illetve hogy hogyan éljük meg a hitünket. Nincsenek tabu témái a 777-nek, természetesen vannak olyan kérdések, amelyekhez nagyon érzékenyen, óvatosan kell nyúlni, hiszen nem sebeket szeretnénk okozni, sőt épp ellenkezőleg: sebeket szeretnénk gyógyítani, illetve felületet biztosítani az értelmes párbeszédhez.

Sok nem hívő olvasónk is van, akik még templomba járók, de az írásaink alapján érzik azt, hogy érdemes jobban megismerni a kereszténységet, és az általa képviselt értékeket, valamint Krisztus üzenetét.  Érdemes elgondolkodni rajta: ha egy ember már megtér, az óriási eredmény!

De látunk olyan jeleket, amelyekből azt látjuk, hogy vannak ilyen közeledések, ez csodálatos! “

A Vágvölgyi Gergellyel készült teljes interjú meghallgatható itt. Külön köszönet a műsor szerkesztőinek, hogy az egyik legszebb dicsőítő dalt tették be az interjút követően!

(Fotó: Egerszalóki Ifjúsági Találkozó)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás