2017. 07. 14.

„Panaszkodni tilos!” – hirdeti egy felirat a pápa ajtaján

„Panaszkodni tilos!” – hirdeti egy nemrégiben kihelyezett felirat Ferenc pápa lakosztályának ajtaján, a vatikáni Szent Márta házban. A hírt a Vatican Insider hozta nyilvánosságra és Greg Burke, a Szentszék sajtóirodájának igazgatója 2017.július 14-én megerősítette.

Néhány napja – írja az olasz oldal – a látogatók a piros és fehér színű plakáton olvashatják, hogy az „önmarcangolók viktimizáció (áldozattá válástól való félelem) szindrómában szenvednek, amelynek következménye a kedélyromlás és a problémamegoldó képesség romlása.” És azt is, hogy duplán rossz, amikor mindez gyermek jelenlétében történik.

Azért, hogy „önmagunk legjobbját” tudjuk nyújtani, – magyarázza a szöveg – „a képességekre kell koncentrálnunk, nem pedig a korlátokra. Fejezd be a panaszkodást és cselekedj, hogy jobbá váljon az életed!”

hirdetés

Egy olasz pap, azért, hogy meg tudja osztani, lefényképezte a feliratot, amit az olasz pszichoterapeuta, Salvo Noè készített. Noè általános kihallgatáson találkozott a pápával a Szent Péter téren június 14-én és egy könyvet ajándékozott neki, valamint ezt a feliratot, ami megtetszett Róma érsekének.

Fordította: Nagyné Molnár Ildikó

Forrás: zenit.org

Kép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás