2017. 07. 11.

Kerényi Lajos: Európa megmenthető

A 90. születésnapját és pappá szentelésének 65. évfordulóját ünneplő Kerényi Lajos atya a Magyar Időknek nyilatkozott és vázolt fel biztató jövőképet. Szemlénk.

A méltán népszerű Kerényi Lajos atya a közelmúltban ünnepelte 90. születésnapját és pappá szentelésének 65. évfordulóját. A piarista szerzetest a Magyar Idők kérdezte. A lapnak elmondta többek között, hogy

„Új keresztény Magyarországra és Európára van szükség, és ezt el is fogjuk érni. Aki hisz, annak a hegy is arrébb megy.”

Az atya meglátása szerint Magyarországnak és Európának is ugyanaz a baja: kiiktatták az eszméket, az emberek zöme mindent e világ keretein belül értelmez. Lajos atya rendületlenül hirdeti: a legnagyobb kérdésekre nem a világra koncentráló élet ad választ, hanem az, ha Istenre tekintünk.

„Muszáj felemelni az embereket és távlatokat kell nyitni nekik, eszmék nélkül lehetetlen előrejutni. Nagyon fontos, hogy az emberek a pénz helyett a szívükre koncentráljanak”

mondta. Lajos atya a rá jellemző gondolattal zárta a beszélgetést:

„A terveimet is az Úr írja, én szeretném folytatni a munkámat, tovább látogatnám a betegeket. Én csak újabb és újabb lelkeket kérek, akiket szeretnék megmenteni.”

Az eredeti cikk itt olvasható.

(Fotó: Thaler Tamás)

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás