2017. 07. 09.

Pappá szentelték a Manchester United korábbi labdarúgóját

Szombaton Dublinban pappá szentelték Philip Mulryne-t, a Manchester United és az északír válogatott korábbi labdarúgóját – számol be a hírről az Origo.

Philip Murlyne labdarúgó pályafutásának legnagyobb kincse és peche is ugyanaz volt: tagja volt a vörös ördögök történetének talán legnagyszerűbb generációjának! A Manchester United ifi csapatában olyan játékosok szerepeltek, mint David Beckham, Paul Scholes, vagy Nicky Butt. Világklasszisok egytől-egyig, akik mellett nem volt esélye az északír fiatal srácnak.

hirdetés

Egyetlen alkalommal játszhatott Sir Alex Ferguson együttesében, ezt követően a Norwich csapatához került, majd kisebb csapatok következtek. Sorozatos sérülései miatt 2008-ban, 30 évesen bejelentette visszavonulását. Hazája válogatottjában 27 alkalommal szerepelt.

A következő évben pedig megkezdte tanulmányait a belfasti Szent Malakiás szemináriumban. 2016-ban diakónussá szentelték, ezúttal pedig már hivatásos pappá szentelték. A korábban évente 600 ezer fontot kereső focista szegénységi fogadalmat is tett.

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz zykka 2017. 07. 13. 16:03

    (El van írva a neve.)