2017. 07. 03.

Ferenc pápa kiáll Charlie Gard szülei mellett

Ferenc pápa ismét megszólalt a kis Charlie érdekében, felhívásában arra szólít, hogy hallgassák meg a szülők akaratát. 

A Szentatya szeretettel és meghatottsággal követi a kis Charlie Gard esetét és lelki közelségét fejezi ki a szülőknek. Imádkozik értük és kéri, hogy ne hagyják figyelmen kívül vágyukat, hogy elkísérjék és gondoskodjanak a végsőkig saját gyermekükről.

hirdetés

Az összetett esetben, amelyben az orvosok nem kívánnak további szenvedést okozni a gyermeknek, akinek az agyát megtámadta a betegség és már nem válaszol az ingerekre, Ferenc pápa a szülők mellé áll, akik azt kérik, hogy folytathassák gyermekük gyógyíttatását. A nemzetközi gyűjtésnek köszönhetően az Egyesült Államokba szeretnék vinni, de a kórház úgy döntött, hogy leállítja a mesterséges lélegeztető gépet, amely életben tartja a kis Charlie-t. A döntést azonban elhalasztották a hatalmas média visszhang láttán.

Vasárnap Carmone Arice atya, az olasz püspöki konferencia egészség-pasztorációs felelőse úgy nyilatkozott, hogy a Gemelli és a Gyermek Jézusról elnevezett katolikus kórházak Rómában készek befogadni a gyermeket. Arice atya bírálta a tényt, hogy a szülőket megfosztották döntési szabadságuktól gyermekük sorsát illetően és az állam dönt helyettük.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint Toszkánában él egy kilenc éves kisfiú, akinek ugyanaz a betegsége van, mint a kis Charlie-nak. Az olasz család már egy ideje kapcsolatban áll az angol házaspárral és felhívást is közzé tettek az ügyben. Az olasz kisgyermek süket, nem beszél, de önállóan lélegzik, iskolába jár és segédeszközzel kommunikál. „Nincs annál szebb, mint szülőnek lenni. A betegség másodlagos. Mi úgy döntöttünk, hogy folytatjuk az utat vele” – nyilatkozta az olasz édesanya, Chiara Paolini.

(Forrás: Vatikáni Rádió)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás