2017. 06. 28.

25 éve szentelték püspökké Ferenc pápát

A tegnapi nap a Vatikánban a Szentatya püspökké szentelésének 25. évfordulójának jegyében telt. 

Az ez alkalomból bemutatott szentmiséjén elmondott beszédében a pápa hangsúlyozta: a keresztény küldetés emberi évektől függetlenül az élet utolsó pillanatáig érvényes. Ugyanazt mondja nekünk az Úr minden pillanatban, amit Ábrahámnak mondott: Kelj fel! Nézz! Remélj! (vö. Ter 13,2.5-18)

“Valaki, aki nem szeret minket azt mondja, hogy mi vagyunk az egyház uralkodó öregjei. Ez egy csúfolódás. Nem vagyunk gerontokraták, nagypapák vagyunk, nagypapák.” – hangsúlyozta Ferenc pápa majd hozzátette:

hirdetés

“Nagypapák vagyunk, akiknek álmodniuk kell és támogatni a mai fiatalságot, hiszen szükségük van rá. Mert ők a mi álmainkból merítik az erőt, hogy megjósolják és véghezvigyék feladatukat.”

A jelenlévő bíborosokhoz fordulva a Szentatya aláhúzta: Az Úr azt kéri tőlünk, hogy nagyszülők legyünk. Hogy életerőt adjunk a fiataloknak, mert a fiatalok tőlünk várják ezt. Kérnünk kell tehát az Úr kegyelmét, hogy nagypapák legyünk, hogy álmodjunk, és ezt az álmot átadjuk a fiataloknak: szükségük van rá.

A szentmise végén, amellyel hálát adott püspökké szentelése 25. évfordulójáért, a pápa köszönetet mondott a jelen lévő bíborosoknak támogatásukért. Megköszönte nekik imáikat, bocsánatot kért bűneiért, és kitartásért fohászkodott a hitben, a reményben és a szeretetben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás