2017. 06. 24.

3 ok, amiért bízzál Istenben

A Faith in News cikke három rövid pontban vezeti le, hogy miért érdemes bíznunk Istenben. Habár a lista rengeteg ponttal bővíthető lenne, mégis érdemes legalább ezt a pár gondolatot megszívlelni.

1. Látja a jövőt

A legfőbb ok arra, hogy Isten tervei a legjobbak számunkra az az, hogy Ő látja a jövőt, mi pedig nem. Mi a következő percet sem vagyunk képesek megjósolni. Legfeljebb találgathatunk, de Isten pontosan tudja, mi fog történni holnap, jövő héten vagy az előttünk álló év folyamán. Sőt, az előttünk rejtett dolgokat is ismeri. Izajás írja Istenről: „Emlékezzetek a régmúlt időkre, hogy én vagyok az Isten és nincsen más; hogy nincs senki hozzám hasonló. Én kezdettől fogva kijelentettem a jövendőt, és előre megmondtam, amik meg se történtek még.” (Iz 46, 9-10)

Ezek után nem szeretnél bízni abban, hogy Isten terve a lehető legjobb számodra? Az esztelenség lenne, nem?

hirdetés

2. Ő tudja mi a legjobb nekünk

Azt hisszük, tudjuk mi a legjobb lépés jövőnk szempontjából, de Isten csakis azt mondja: „az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én útjaim nem a ti útjaitok” (Iz 55,8) Gyakran a tervek kicsúsznak a kezeink közül, de „örök érvényű az Úr határozata”. (Zsol 33,11) Mennyivel magasabbak vagy felsőbbrendűek Isten útjai a mieinknél? „Amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim – a ti gondolataitoknál.” (Iz 55,9)

3. Ember tervez, Isten végez

Gyakran úgy gondoljuk, mi határozzuk meg lépteinket, de a Bibliában olvashatjuk: „A szív megtervezi az embernek az útját, de a lépéseit az Úr irányítja.” (Péld 16,9) és „Mennyi terv van az embernek szívében! De (csak) az maradandó, amit az Úr határoz.” (Péld 19,21). Úgy gondolod, te magad építed a jövőd, de „a férfi lépteit az Úr irányítja” (Péld 20, 24), akár tudomásul veszed, akár nem. Jeremiás is megértette, hogy az ember élete nem a sajátja, nem a mi dolgunk lépteink irányítása.

Összefoglalva:
Sokkal több, mint 3 ok van arra, hogy Isten tervei hosszú távon jobbak sajátjainknál, de ez a három biztosít róla, hogy jobb nekünk Istenre bízni életünket, mint a saját tervünket hajszolni. Nem azt mondom, hogy nem kell megtervezni a jövőnket, de végül Isten útjai mindig hatalmasabbak és mindig győznek. Ő ismeri a jövőt; mi nem.

Forrás:  Faith in News

Ezt a cikket Tóth Letícia önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás