2017. 06. 16.

Légy büszke….. keresztény!

Gyakran ismételjük, de nem győzzük eleget hangsúlyozni: légy büszke arra, hogy keresztény vagy! Mások meghalnak a hitükért, mi meg annyit nem tudunk tenni, hogy felvállaljuk? Miért van az, hogy minden nem menő dologra büszkék az emberek, és mi a legmenőbb dolgot legszívesebben eltusolnánk?

Nincs mit szégyellni azon, hogy Krisztus követője vagy! “Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt.” Annyira tiszta és egyértelmű üzenet: Jézus azt kéri tőlünk, hogy álljunk ki mellette, hogy ne kövessük el Péter hibáját, hanem kihúzott háttal tegyünk tanúságot a hitünkről. Ha azt fel tudod vállalni, hogy Justin Bieber dalokat hallgatsz esténként, meg hogy horkolsz éjszaka, akkor nevetségesen hangzik, hogy pont Istent akarnád kitagadni az életedből!

hirdetés

Biztos sokan elgondolkodtatok azon, hogy mit válaszolt volna a terroristák kérdésére:  iszlám vagy halál? Fel mered vállalni a Krisztusba vetett hitedet, ha egy pisztoly van a halántékodon? Ha előtte látod, hogyan végzik az embereket, akik Jézust választották? Iszonyatosan nehéz kérdés – de hiszem, hogy sokan megtennétek. Megtennénk. De ehhez képest valóban semmiség elmondani a barátaidnak, a munkatársaidnak, a Facebook-ismerőseidnek, hogy keresztény vagy és ez fontos neked.  Hogy bocsánat de vasárnap én elmennék szentmisére, hiába a közös nyaralás: mert ez hozzátartozik az életemhez. Hogy igen, az egy Biblia a táskámban, mert erőt ad neked.

Krisztus kereszthalált halt értünk: és csak annyit kér, hogy vállald fel a mindennapjaidban a hitedet, az ő szeretetét. Hogy ajándékként kezeld azt, hogy te keresztény vagy.

Ugye nem nagy kérés?

Martí Zoltán

Borítókép: by Photos8.com
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás