2017. 06. 09.

Téboly: egy skót egyház mostantól összead meleg párokat is templomaiban

A skót episzkopális egyház az anglikán felekezetek közül elsőként engedélyezte a melegházasságok megkötését templomaiban – írja az MTI alapján az mno.hu

A döntést az Edinburgh-ban megtartott általános szinódus hozta meg. A szavazást követően az egyházjog vonatkozó rendelkezéséből törlik azt a meghatározást, hogy a házasság férfi és nő között köttetik meg.

hirdetés

„A nemiség törlése a házassági kánonunkból azt jelenti, az egyházunk most megerősíti, hogy az azonos nemű párok nem csupán házasok, hanem Isten színe előtt házasok. Azt jelzi, hogy híveink szívesen látják, elismerik és tisztelik az lmbt-közösség tagjait soraikban” – mondta David Chillingworth, aki jelentős lépésnek nevezte a döntést.

A világszerte több, mint nyolcvan millió hívőt számláló anglikán világunió erősen megosztott a kérdésben. Míg az afrikai hívek határozottan ellenzik a házasság “újfajta” megközelítését, a Skóciában (az episzkopálisokhoz képest) dominánsabb felekezet, a Church of Scotland, bár még nem jelentett be hasonló lépést, az ezt előkészítő jelentés már az egyház vezetőinek asztalán van.

 

 

Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Noé Zoltán 2017. 06. 09. 21:00

    Azért szívesen a szemébe néznék David Chillingworth-nek és megkérdezném: Drága Testvérem! Ezt a kérdést Te Istennel is megbeszélted? Az Ő szemében az azonos neműek nem házasok. Isten színe előtt ők nem házasok…ebben én egészen bizonyos vagyok.

  • Válasz Lauren 2018. 03. 18. 11:23

    Miért a melegek nem emberek? Nekik nem lehetnek ugyanolyan jogaik, mint a heteroknak? Miért ne házasodhatnának össze? Sok istenhívő.. Sokra mentek vele