2017. 06. 01.

Ferenc pápa magyarul válaszolt – és megáldotta a Szent László lángot

Ferenc pápa a hagyományos szerdai általános kihallgatás keretében a Vatikánban fogadta a Szent László emlékév tanácsadó testületének tagjait és az Országos Lengyel Önkormányzat képviseletében Rómában tartózkodókat, majd megáldotta a Szent László lángot.

A katolikus egyházfő – a Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint – megáldotta a Magyarországon élő lengyel közösség önkormányzata által elindított Szent László-lángot, amely a tervek szerint idén bejárja a lovagkirály nevéhez kötődő kárpát-medencei és lengyelországi helyeket.

A nemzetpolitikai államtitkárság által 2017-re meghirdetett Szent László-év tanácsadó testületének jelenlévő tagjai, Gaal Gergely, Lomnici Zoltán és Illéssy Mátyás a lovagkirály érdemeit bemutató írást és díszkötetet adott át a pápának.

Gaal Gergely, a tanácsadó testület elnöke elmondta, hogy rendkívül felemelő élményben volt részük: az egyházfő a küldöttség magyar nyelvű köszöntésére magyarul válaszolt.

A kihallgatás után a delegáció meglátogatta a Szent Péter-bazilika altemplomában lévő magyar kápolnát, ahol Szent László domborműve is látható.

 

Képünk illusztráció.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás