2017. 05. 30.

Kávéházi találkozás a Szentháromsággal − Dávid Katalin előadása

A főként fiatal értelmiségieknek szánt kora nyári estén találkozik a hit és a művészet, a tudomány és a személyes Isten megszólítására irányuló imádság.  Az elmélyülést segíti, hogy közreműködik majd a „keresztény trubadúr”, Csiszér László, aki az előadás után imádságos kamarakoncertet is ad.

Biztosan állíthatjuk: különleges szellemi élményben lesz részük mindazoknak, akik eljönnek Dávid Katalin művészettörténész előadására június 8-án, csütörtökön este 6-tól a D-18 Könyves  Kávézóba (Bp. VI., Dessewffy u. 18.). Biztosíték erre a létezés mélységeit feltáró téma, az előadó személye, és a közreműködő művész Istenre hangolt egyénisége is.

hirdetés

A téma elsőre talán elvontnak tűnik, de nem az! Sőt, ennél személyesebben húsba vágót el sem lehet képzelni… A keresztény hit egészében a Szentháromságra irányul. Örök képe és eszménye a szeretet­közösségnek, az önmagát ajándékozó létnek, az alázatban gyakorolt hatalomnak, a családnak. Ha be tudnánk hatolni a Háromság titkába, s engednénk, hogy átalakítson, megváltozna az életünk, és megváltozhatna egész társadalmunk is…

Az előadó, Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész a magyar szellemi élet egyik csodálatos jelensége, aki sok évtizede imádságos szeretettel kutatja a kereszténység alapvető szimbólumait azok első, ősi megjelenéseitől kezdve. 94 évesen is ereje teljében alkot, legújabb könyve most jelent meg a Szent István Könyvhétre Vasfüggönyös kereszténység címmel. Nyilvános szereplést már ritkán vállal, ezért különleges esemény mostani, vetített képes előadása, ahol szimbólumok és műalkotások segítségével mutatja be az Egyház Szentháromságról szóló ősi tanítását.

A díjtalanul látogatható estre a Budapesti Városmissziós Napok keretében kerül sor, ahová minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező Új Jeruzsálem Katolikus Közösség.

Facebook: https://www.facebook.com/events/450816808586064/

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás