2017. 05. 25.

A zarándoklat, amelyen csak nők vesznek részt

Minden év júniusában közel kétezer, egész Franciaország területéről érkező családanya vesz részt a három napos Provence-i zarándoklaton. Nem csak keresztény nők jönnek, hanem kereszteletlenek, polgári házasságban élők, elváltak is.

A résztvevők életkora 25 és 70 év között változik, az ifjú feleségtől az özvegy nagymamáig. A zarándoklatot papokon kívül női szerzetes lelkivezetők kísérik, a nőt, az anyát, a feleséget érintő kérdésekről beszélgetnek, imádkoznak, meghallgatják nehézségeiket, tanácsot adnak az egyház tanítása szerint, valamint konkrét olvasmányokat ajánlanak férjük jobb megértése érdekében, a szentségek, különösen a bűnbocsánat szentségének megismeréséhez.

A zarándoklaton részt vevő nők közül néhányan nagy fájdalmat hordoznak magukban (betegség, abortusz, családon belüli erőszak). Általában konkrét imaszándékkal érkeznek (gyermekáldás, kibékülés a házastárssal, beteg családtag, ima a közjóért, az országért).

hirdetés

A zarándoklat nagyon bensőséges hangulatú, szíveik megnyitása, egymás meghallgatása és a kölcsönös segítés jellemzi. Az isteni kegyelem bőséges kiáradása pedig egyértelműen felismerhető! A zarándoklat tizenhat éve alatt több „Cotignac baba” született, tönkrement házasságok újultak meg, sokan újra rátaláltak a hitre.

(Cotignac az egyetlen kegyhely a világon, ahol a Szent Család megjelent: 1519. augusztus 10-én és 11-én jelent meg egy favágónak Szűz Mária karján a gyermek Jézussal, Szent József pedig egy pásztornak nem messze innen 1660. június 7-én.)

Forrás: http://www.famillechretienne.fr

Fordította: Nagyné Molnár Ildikó

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás