2017. 04. 22.

Kivívta a muzulmán újságíró csodálatát a férje gyilkosának megbocsátó keresztény özvegy – VIDEÓ!

 

Megrendítő pillanatok egy egyiptomi televíziós hírműsor során, amikor a muzulmán műsorvezető átadja a szót egy asszonynak, aki az Alexandriában virágvasárnap elkövetett terrortámadás egyik áldozatának özvegye. A híradóst mélységesen felkavarták az asszony szavai: az özvegy mindent felülmúló szeretetről tanúságot téve nyilvánosan megbocsájtott az elkövetőnek.

 „Nem haragszom arra, aki ezt tette. Azt mondom: Isten bocsásson meg neked, nem vagy ura önmagadnak, fiam, hidd el, nem vagy ura önmagadnak. Hidd el, nem haragszom. A férjem elment, meghalt. Kérem az Urat, bocsásson meg nekik és adjon esélyt, hogy gondoljanak bele, mit tettek. Gondolkodj, gondolkodj! Tényleg! Ha gondolkodnak, rájönnek, hogy mi soha semmi rosszat nem fogunk ellenük elkövetni. Gondold át, hogy amit teszel, az jó vagy rossz?

hirdetés

Isten bocsásson meg neked! És mi is megbocsájtunk. Hidd el, megbocsájtok. Arra a helyre juttattad a férjemet, amiről én még csak nem is álmodhatok. Hidd el, büszke vagyok rá! És remélem, hamarosan mellette leszek majd. Hidd el és köszönöm neked!”

Az újságíró, akit láthatóan mélyen megráztak az asszony szavai, visszavette a szót és így szólt:

„Az egyiptomi keresztények acélos lelkületűek! Évszázadok óta a legkülönbözőbb kegyetlenségeket és üldöztetést szenvedik… De mi ez a megbocsájtásra való készség, ami önben van? Ha az ellenségei tudnák, mennyi megbocsájtás van az ön szívében irántuk, fel sem tudnák fogni. Ha az én apámmal ilyen történt volna, én képtelen lennék erre. Ezekben az emberekben annyi a hitükből és vallásos meggyőződésükből eredő megbocsájtás!”

“Les chrétiens d’Egypte sont fait en acier”

Une veuve pardonne le meurtrier de son mari et bouleverse un journaliste musulmanRetrouvez d’autres vidéos sur Info Chrétienne !

Közzétette: Info Chrétienne – 2017. április 21.

 

 

 

 

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás