2017. 04. 22.

Egy francia faluban elszáll az internet, amikor a templomban harangoznak

Döbbenten figyelik a francia kistelepülés, Roullours lakói, hogy amikor megszólalnak a templom harangjai, akkor leáll az internet. Hiába próbálják megfejteni a titkot a helyiek, fogalmuk sincs, hogy mi okozza a furcsa helyzetet.

Roullours-ban (Calvados megye, Franciaország) leáll az internet, amikor megszólalnak a templom harangjai. A titkot nem sikerült megfejteni. Vajon a Gondviselésnek elege van abból, hogy Roullours (a Vire-től nem messze fekvő kis normand falucska) lakói túl sok időt töltenek az interneten szörfözéssel – családi, baráti és főleg lelki életük kárára? Erre gondolhatnánk a hetek óta tartó titokzatos jelenséget tapasztalva, ami egyre nagyobb port ver fel a környéken. A falu lakói ugyanis azt figyelték meg, hogy minden alkalommal, amikor a Szent Márton templom harangtornyának harangjai megszólalnak reggel 7 órakor, aztán délben és este 7-kor, az internet lefagy. Eleinte csak egyetlen ember tűnt érintettnek a dologban, de aztán egyre több panasz érkezett. Addig-addig, hogy ki kellett hívni az Orange szolgáltató karbantartóit.

Miután a probléma objektív jellege megállapítást nyert, megfigyelőrendszert telepítettek a helyszínre. Egyelőre az Orange nem bocsátkozik feltételezésekbe az eredményt illetően. A harangszó és a hirtelen leállás közti egybeesés kimutatható, de az okai egyelőre homályban maradtak.

 

A híres templom, amelynek harangjaitól leáll az internet

A szakemberek nagyon óvatosak a véleménynyilvánítással, hiszen nagyon sok jelenség befolyásolhatja egy internet router működését – írja a helyi újság. Azonban, ha a természetfeletti magyarázat kevésbé valószínű is, nem lehetetlen mindaddig, amíg a problémát meg nem oldják. A csalódott internetezők addig is kihasználhatják ezeket a zavarokat arra, hogy elmenjenek a Szent Márton boltívei alá Úrangyalát imádkozni.

Fordította: Nagyné Molnár Ildikó

Forrás:

Le mystère des cloches qui font planter Internet à l’angélus

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás