2017. 04. 12.

Ferenc pápa nem hátrál meg – utazik Egyiptomba

Ferenc pápa április végén apostoli út keretében Egyiptomba látogat, ahol virágvasárnap két kopt keresztény templomban is merényletet követtek el keresztények ellen, a támadásokban közel ötvenen haltak meg. A robbantásokat követően sokan óvva intették a pápát…

Ferenc pápa azonban nem hátrál meg. A Vatikáni Rádió cikke idézte Marco Tasca minorita generálist, akit – két további, a ferences családhoz tartozó rend elöljárójával együtt – magánkihallgatáson fogadott az egyházfő. Ferenc pápa a rendi vezetőkkel közösen is imádkozott a vasárnapi merényletben elhunyt keresztényekért, majd megerősítette: nem mondja le az április 28-29-re tervezett apostoli útját.

Marco Tasca úgy fogalmazott:

„a pápa nem hátrál meg nehézségek előtt, hanem nagy elszántsággal és meggyőződéssel indul Egyiptomba, hogy megerősítse és segítse a párbeszédet és a keresztény élet közösségét”.

A Keresztény Egységtörekvés Pápa Tanácsa elnöke, Kurt Koch bíboros már kedden elutazott Kairóba, hogy előkészítse a pápai látogatást.

A virágvasárnapi merényletekre a kopt keresztények által adott választ itt mutattuk be, itt pedig Henri Boulad jezsuita szerzetes virágvasárnapi, a történtekre reflektáló szentbeszédéből idéztünk.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás