2017. 04. 11.

A koptok válasza a bombatámadásra

Gyönyörű, mély hitből fakadó tanúságtétellel válaszolnak az egyiptomi kopt keresztények a templomukat ért virágvasárnapi merényletre: a felrobbantott templom falai mellett a Hitvallást imádkozzák.

Micsoda hit! – írja a közösségi médiában is terjedő videót bemutató churchpop.com oldal. A felvételen az látható, ahogy kopt keresztények a templomukat ért virágvasárnapi merényletet követően a Niceai Hitvallást imádkozzák arab nyelven, tanúságot téve hitükről és arról: a terrorfenyegetettség árnyékában sem hajlandóak megtagadni kereszténységüket. (A portál ugyan hozzáteszi: egyelőre nem teljesen tisztázott, hogy a mostani támadás után készült a felvétel, vagy egy korábbi, hasonló merényletet követően, majd virágvasárnap újra szárnyra kapott. A lényegen azonban ez semmit sem változtat.)

Íme, a videó:

Ha nem hallottad, vagy olvastad volna: virágvasárnap két helyszínen is merényletet követtek el kopt keresztény közösségek ellen Egyiptomban, a támadásoknak negyvenhét halálos áldozata van. Az egyik, alexandriai támadás idején a helyszínről éppen élő közvetítést adott egy televízió, a robbanás pillanatában megszakadt az adás.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás