2017. 03. 17.

Boulad atya letette az állampolgársági esküt

Amiről néhány nappal ezelőtt a portálunknak adott exkluzív interjúban még nagy várakozással beszélt, immáron múltidő: Henri Boulad tegnaptól magyar állampolgár!

Boulad atya maga kérte, hogy felvehesse a magyar állampolgárságot, többek között, mert egyetért a magyar kormány keresztényeket és a keresztény értékeket védő törekvéseivel.

Az ünnepélyes eskütételen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: Magyarország immár ezer esztendeje keresztény ország, és az új magyar alkotmány a kereszténység értékeire fektetik a hangsúlyt. Kiemelte: Magyarország, mint ahogy az egyetemes kereszténység, keletről kapta a hitet és az evangéliumot, s tudja a kötelességét a keleti keresztények felé most, amikor nehéz helyzetben vannak.

hirdetés

Szavai szerint egy olyan teológus, világhírű professzor tette le a magyar állampolgársági esküt, akit nagy tekintélyként tartanak számon. Hozzátette: nagy megtiszteltetés Magyarországnak és a kormánynak, hogy az állampolgárság kötelékében és Szent István örökségében egyek lehetnek.

Boulad atya egyébként március 23-ig tartózkodik Magyarországon, legközelebb március 18-án, 18 órától ad elő a Párbeszéd Házában Átistenülés a mindennapokban címmel.

Forrás: MTI

Képek: Sajgó Szabolcs SJ Facebook oldala

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás