2017. 03. 10.

Lélekzuhany nagykoncert

Március 14-én, 18 órától ad hangversenyt a főként árva gyerekekből álló Lélekzuhany Gospel Kórus, a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

„Ebben az estében benne lesz az az érték, amely ma a világban a leghatalmasabb és legtöbb, mi adható, a SZERETET, a TISZTASÁG és a GYERMEKI KACAGÁS. Amikor a Lélekzuhany gyerekeivel énekelek, mindig az az érzésem, hogy angyalokkal énekelek. Remélem, ezen az estén létrejön az a pillanat, amikor a mennyekben érezheti magát mindenki, aki jelen van akár a színpadon, akár a nézőtéren.”

/Havasi Tibor – Kórusvezető, énekes, zeneszerző és gyermekotthon igazgató, 5 gyermek édesapja/

Az énekkar 1992-ben alakult meg a Fővárosi Önkormányzat Béke Gyermekotthonában, akkor még Pax Vobis Ifjúsági Gospelkórus néven. A kezdeményezéssel a nevelőotthonban élő fiatalok számára szerettek volna reményt adni a zene által. A megalakulást követően kiegészült a társaság hozzátartozókkal, illetve a budaörsi plébánia énekkarának egyes tagjaival és a solymári plébánia énekkarosaival. Jelenleg a kórus a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégiumban próbál és nagyrészt az ott élő fiatalok, felnőttek alkotják a tagjait.

hirdetés

Havasi Tibor kórusvezetőt az állami gondozott gyermekek, fiatalok sajátos lelkivilága, valamint személyes hitélménye inspirálja a dalok megírására. A dalok legnagyobb része a számukra legfontosabb üzenetet, a reményt fogalmazzák meg.

„Mondanivalónkhoz megtaláltuk azt a hangzásvilágot, amelyet Isten a kezünkbe adott és ez által eszközzé vált az emberek személyes közösségi istenélményének – a szeretetnek- a megtapasztalására, átadására. Új mondanivalónk, dalaink az „ Egyszer találkozunk” címet viselik. Az öröm, bizakodás, az Úr Lelkéből sugárzó erő és szabadság életérzését adja át új hangzással, olykor dinamikus lendülettel, olykor simogató lágysággal” – áll a kórus honlapján.

Az este folyamán több neves művész is közreműködik, illetve énekel a Golgota Gospel Kórus is, 100 taggal. A koncert bevételéből a gyerekeket szeretnék zenetáborba vinni a nyáron.

Forrás: lelekzuhany.hu

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás