2017. 02. 26.

Ferenc pápa levélben köszöntötte születésnapján a 110 éves nővért

Candida Bellotti, a világ egyik legidősebb nővére a héten ünnepelte 110-ik születésnapját, melyet méltó módon ünnepelt meg nővértársai és az olasz Lucca egyházmegye püspökének körében. Az esemény alkalmából különleges levelet kapott Ferenc pápától.

„A nagytiszteletű Candida Bellotti nővérnek, a betegek segítőjének, aki Istennek hálás szívvel ünnepli 110-ik születésnapját; Én, Ferenc pápa lelkileg osztozom az alkalmat övező nagy örömben és szívélyes üdvözletemet küldöm, minden jót kívánva.” – írja a pápa levelében.

Az eseményen jelen volt az olasz Lucca egyházmegye püspöke, Benvenuto Italo Castellani, a rend provinciális vezetője, Giuliana Fracasso és számos nővértárs.

Idős kora ellenére még mindig őrzi fiatalos lendületét. Egy legutóbbi interjúban elmondta, hogy hivatása gyökere keresztény családjához köthető. „Szeressetek, szeressetek, és mindinkább szeressetek, örömteli szívvel” – tette hozzá. Egy különleges meghívást is szán a fiataloknak; „Bízzatok a jövőben és törekedjetek a legtöbbet megtenni ahhoz, hogy beteljesítsétek a vágyaitokat.

hirdetés

Candida Bellotti ahhoz a Kamilliánus rendhez tartozik, mely idén ünnepli alapítója, Boldog Maria Domenica Brun Barbatini halálának 150-ik évfordulóját.

Candida nővér 1907. február 20-án született Quinzanóban, Verona tartományban. 1930 óta hivatásos kórházi nővérként szolgálta a rászorulókat, számos olasz városban. 2000 óta nyugalmazottként éli életét rendjének luccai házában.

 

forrás: catholicnewsagency.com

kép: m.cdn.blog.hu

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás