2017. 02. 24.

“Szüntelenül imádkozzatok” – Britney Spears

Britney Spears minden idők egyik legnépszerűbb amerikai popénekese: inkább botrányairól, mintsem mély hitéről volt eddig ismert, de az idő változik: a még most is százmilliók által kedvelt ikon életébe belépett a hit, és ezt ő örömmel vállalja fel.

Britney Spears Twitter-bejegyzésben kérte rajongóit, hogy imádkozzanak unokahúgáért, aki súlyos balesetet szenvedett egy szafari túra során. Nem sokkal később újabb bejegyzést tett közzé, amely így szólt:

“Hálás szívvel osztjuk meg veletek az örömhírt, hogy unokahúgom sokkal jobban van. Köszönjük a sok támogatást és imádságot! Szüntelenül imádkozzatok!”

Mondhatnánk, hogy sok ilyen celeb van, aki néha szájára veszi Istent, de inkább divatból, mintsem hitből. Ám olyan sztárról már nem nagyon hallunk, aki Lukács evangéliumából idéz egy nemtelen támadásra. Pedig az “új” Britney Spears ezt tette, ezzel pedig sok millió rajongója előtt tett tanúbizonyságot hitéről.

hirdetés

A történet röviden: a Grammy-díjátadó gálán az amerikaiak másik kedvenc popikonja, az amúgy példaképnek nem nagyon nevezhető Katy Perry gúnyos megjegyzéssel illette a ’90-es évek nagy sztárját, Britney Spearst. Rögtön jött is a válasz, azonban nem abban a stílusban, amelyben Perry gondolta, könnyen lehet, hogy még most sem érti pontosan, hogy Britney milyen könyvből és mit idézett. Pedig ez nem más volt, mint a Biblia, és azon belül Lukács evangéliumának 6. fejezete:

“A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat. Hisz a száj a szív bőségéből beszél.” /Lukács 6:45/

Britney Spearst több mint 50 millióan követik Twitteren, a világ minden részéről. Nem tudjuk mennyire mélyen hívő, nem tudjuk, hogy milyen szoros a kapcsolata Istennel. De nincs is hozzá közünk. Azonban az tény, hogy bejegyzésének köszönhetően több millióan olvashattak egy evangéliumi részletet, ezzel pedig komoly evangelizációs munkát végzett!

(Nicelife alapján)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás