2017. 02. 16.

Gyere velünk Csíksomlyóra – íme a program!

A 777 történetének első közösségi utazása az idei csíksomlyói búcsúba vezet! A Spiritours utazási irodával együttműködve, tartalmas, nagyon gazdag és emlékezetes úton vehettek részt velünk!

A csíksomlyói búcsú nem csak egy zarándoklat, annál valójában sokkal több: nemzeti és lelki értelembe véve is nagyon komoly feltöltődés vár ránk. Székelyföld gyönyörű vidékén, a helyiek csodálatra méltó szeretetével és hitével fogunk találkozni, valamint több százezer nemzettársunkkal. A búcsú mára fogalom lett: a keresztény magyar nemzet legnagyobb közös ünnepe. Szavakkal nehezen leírható élmény lesz június 4-én, a nemzeti összetartozás napján együtt lenni, imádkozni, gondolkodni, csendben lenni. A gondosan összeállított program a következő:

június 1., csütörtök

Este 18:00-kor találkozunk Budapesten a városligeti 56-os emlékműnél ahonnan busszal indulunk Erdély felé. Az éjszakát a buszon utazással töltjük.

június. 2., péntek

Reggelre érkezünk Székelyudvarhelyre. A  Kis Szent Teréz templomhoz sétálunk, ahol csatlakozunk a Csíksomlyóra induló udvarhelyi keresztaljához. Egész napos gyalogos zarándoklat keretében közelítünk Csíksomlyó felé. Szállás: egyszerű gazdasági csűrökben a Hargitán. Felszerelésünket ezen a napon teherautó viszi.

június 3., szombat 

Felejthetetlen éjszakai ébresztő után délelőtt érkezünk Csíksomlyóra, felvonulunk a Kis-Somlyó és Nagy-Somlyó közötti nyeregbe, ahol részt veszünk az ünnepi szentmisén. A szentmise után visszatérünk a városba, és meglátogatjuk a kegytemplomot a híres csíksomlyói Babba Máriával. Ezután szabadprogram következik, a búcsú „világi” része: árusok, eszem-iszom, stb. Az előző napok fáradalmait kipihenendő korán nyugovóra térünk. Szállás: Plébánián / erdei iskolában. Este meleg vacsorát kapunk a szállásunkon.

június 4., Pünkösdvasárnap

Közös reggeli után Tusnádfürdőre látogatunk, ahol a Szent Anna tónál és a Mohos lápnál sétálunk. Délután csoportos beszélgetések, majd közös Szentmise Antal atya vezetésével. Mise után elbuszozunk szállásunkra. Meleg vacsorát kapunk a szállásunkon. Szállás: Plébánián / erdei iskolában.

június 5., Pünkösdhétfő

Közös reggeli imádkozás és étkezés után elutazunk a Zerge tóhoz a transfogarasi úton. Itt erőnkhöz mérten túrázunk egyet, majd hazafelé vesszük az irányt.  Késő este érkezünk Budapestre.

Maximum 57-en jöhetnek az útra, így érdemes minél korábban lefoglalni! További információk és jelentkezés ezen a linken! Mi már nagyon várjuk június első napjait!

(Fotó: cultura.hu)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás