2017. 02. 08.

Május végén találkozhat Ferenc pápa és Donald Trump

Katolikus hírügynökségi értesülés szerint május végén találkozhat Ferenc pápa a január 20. óta az Amerikai Egyesült Államok elnökeként működő Donald J. Trumppal. Kettejük kapcsolata korábban nem volt felhőtlen.

A Catholic News Agency úgy tudja: május végén Olaszországba látogat Donald Trump amerikai elnök, hogy részt vegyen a G7 csoport (a világ hét legfejlettebb ipari államát, az Amerikai Egyesült Államokat, Japánt, Németországot, az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Olaszországot tömörítő szervezet) állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján. Az eseményre május 26-án és 27-én kerül sor Szicíliában. Diplomáciai körökből származó sajtóértesülések szerint az amerikai elnök olaszországi látogatásához kapcsolódva találkozhat a katolikus egyházfővel.

Ferenc pápa és Trump viszonya  nem tekinthető felhőtlennek: a pápa tavaly februárban, az előválasztási kampány idején, utalva Trump választási programjára, arról beszélt: az az ember, aki csak falakat épít, de hidakat nem, az nem keresztény. A csípős megjegyzésektől egyáltalán nem ódzkodó, azóta amerikai elnöknek választott Trump azt felelte: a pápa nem érti az USA problémáit.

hirdetés

Az ügynökség megjegyezte azt is: amerikai felmérések szerint a katolikus választók 52%-a támogatta Trumpot a novemberi választáson.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás