2017. 02. 07.

Az apáca, akiért egész Olaszország rajong

Immáron három éves Cristina Scuccia egészen elképesztő története: a fiatal apáca jelentkezett a Voice című tehetségkutatóba, amelyet utána döbbenetes nagy fölénnyel nyert meg. Cristina nővér milliókhoz jutott el hangjával, egyszerűségével, nem csak dalaival, hanem hitével is lenyűgözte egész Itáliát.

Mint a mesében, avagy a filmekben, annyira elképzelhetetlen a történet: egy 25 éves, fiatal, egyszerű apáca elindul Olaszország legnépszerűbb televíziós showműsorában. A Voice című produkciónál a zsűritagok a versenyzőnek háttal ülve hallgatják az előadót, ha tetszésüket elnyerte a produkció, akkor megforulnak. Cristina Scuccia valósággal lenyűgözte a négy zsűritagot és a közönséget. Egyszerű ruhában, kereszttel a nyakában jött, és mindent vitt. Érdemes nézni az ujjongó nővéreket, hihetetlen jelenet:

Cristina nővér – aki 2009-ben lépett be az orsolyita szerzetesrendbe, majd később Brazíliában szegény gyerekekkel foglalkozott – hatalmas sikert aratott. Nemcsak Olaszország, és nemcsak a katolikus világ szegeződött hétről-hétre a tévéképernyők elé: egyszerűségével, hitelességével és csodálatos hangjával hatalmas rajongótáborra tett szert.

A No One című dalt – amelyet először énekelt – 87 millióan nézték meg eddig a Youtubeon! A Voice című műsorban később együtt énekelt Ricky Martinnal és Kylie Minogue-gal is. A döntőben óriási fölénnyel választotta őt meg Olaszország a tehetségkutató győztesének, a szavazatok majdnem kétharmadát besöpörte.

Győzelmét követően Cristina nővér pedig megtette azt, amelyet csak nagyon kevesen mertek volna: az élő adás kellős közepén megkérte a zsűritagokat és a stúdióban jelenlévőket, valamint az otthon ülő milliókat, hogy imádkozzák el együtt, közösen a Miatyánkot.

Első albumának egyik példányát személyesen adta át Ferenc pápának:

Győzelmét követően így nyilatkozott:

„Nem rajtam múlt, hogy itt vagyok, hanem annak köszönhetem, aki odafönt van. Nem azért vagyok itt, mert így akartam karriert csinálni, hanem azért, mert egy üzenetet akarok közvetíteni.”

Sikerült: az üzenetet százmilliókhoz juttatta el!

(fotó: Los Angeles Times, idézet forrása: Wikipédia)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás