2017. 02. 02.

Az NFL sztáredzője abbahagyja pályafutását, Istent akarja szolgálni

Az NFL egyik legtehetségesebb edzője, Rocky Seto otthagyja a világ legnézettebb bajnokságát, hogy Istent szolgálja. Seto szerint Jézus sokkalta jobb, mint a Super Bowl.

Annak, aki kicsit is jobban nyomon követi az amerikai nemzeti futballbajnokságot, az NFL-t (National Football League), ismerősen csenghet Rocky Seto neve, aki az egyik legígéretesebb edzője a ligának (nevéhez fűződik a „Legion of Boom” védelmi taktika is). Ennek ellenére Seto otthagyja az NFL-t, mégpedig azért, hogy még több időt tölthessen az egyház szolgálatában. Az ESPN sportcsatorna szerint Rocky Seto feladata volt az elmúlt évek során a „rögbi stílusú (labda)kezelés” átvétele és meghonosítása a csapatnál. A Seattle Seahawks vezetőedzője, Pete Carrol elmondása szerint „Rocky volt a központi elem, a lényeg, akinek leginkább köszönhető e stílus elsajátítása.”

A 42 éves szakember 2001 óta dolgozik Pete Carrol mellett, aki akkor még a USC (University of Southern California) edzője volt, majd 2010-ben csatlakozott a Seahawkshoz. Sato régóta elhivatott volt a családja és a hite iránt. Egy interjú keretében kijelentette, hogy „Jézus sokkalta jobb, mint a Super Bowl.”

hirdetés

2015-ben Rocky Sato azt is kifejtette, hogyan alakult ki a hite még főiskolás korában. A The Gospel Coalition-nal folytatott beszélgetésben kifejtette, hogy a főiskolai futball mellett hogyan üresedett ki az élete:  Az Úr képes volt megtörni engem. Megengedte, hogy továbbra is a bálványomat kövessem, de mellette azt is megmutatta, hogy ez mennyire üres… Attól a pillanattól kezdve a régi énem átalakult. A futball nagyon fontos volt, de Krisztus megmutatta, hogy az Ő útját követni még inkább fontos.

(Fordította: Dallos Bence, fotó: PixelsTalk)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás