2017. 01. 31.

Best of 777 Offline – Hodász András atya legjobb gondolatai

Csokorba szedtük Nektek a tegnap esti beszélgetésen elhangzott legjobb mondatokat. Aki ott volt, annak azért, aki most még kihagyta, annak pedig azért ajánljuk jó szívvel!

„Tényleg azt hisszük, hogy az megy papnak, akinek nem jött össze a csajozás? Miért nem hiszünk abban, hogy az Isten meghív valakit?”

„Azért kapcsolom össze a lelki életet az edzéstervvel, mert egyik sem működik magától. Nem elég csak vágyakozni rá, hogy >>de jó lenne nagyokat imádkozni!<<, meg >>de jó lenne szentnek lenni!<<, meg ilyesmi… azért tenni kell!”

„Ahhoz, hogy beinduljon az imaéleted, hogy elkezd élvezni és legyen sikerélményed, ehhez idő kell. A kitartás egy égetően fontos erény!”

„Nagyon fontosak azok az imaalkalmak, amikor nehéz, amikor kitartás kell hozzá, mert akkor növekedsz az erényben.”

„Nagyon fontos a rendszeresség, az állandóság, a kitartás minden emberi kapcsolatunkban és így az istenkapcsolatunkban is.”

„Ha szeretnél türelmes lenni, akkor gyakorold a türelmet! Ha szeretnél megbocsátani, akkor gyakorold a megbocsátást! Ha szeretnél imádkozni, akkor gyakorold az imát!”

„Keresztényként nyugodtan öltözzetek divatosan!” 🙂

„…úgy keress magadnak párt, hogy a hitben egyezzetek! Hogy ő is legalább olyan komolyan vegye a hitét!”

„A pusztaság, a lelki szárazság égetően fontos, mert ott tisztul le a hited. Ott tisztul le az önzőségedtől, a bálványoktól, ott teszel le mindent, amire nincs szükséged ahhoz, hogy bízz az Istenben. Rendkívül értékesek a lelkileg száraz időszakok.”

„Jézus, jó a humorérzéked!”

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza. A következő 777 Offline február 27-én, hétfőn este 19 órakor kerül megrendezésre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar aulájában. Részletek hamarosan a 777 Facebook-oldalán.

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás