2017. 01. 27.

Történelmi tett – abortuszellenes tüntetésen vesz részt az amerikai alelnök

Tízezreket várnak a mai washingtoni abortuszellenes demonstrációra. A meneten részt vesz Mike Pence amerikai alelnök, és felszólal Kellyanne Conway, Donald Trump elnök tanácsadója is.

A szervezők szerint a megmozdulás történelmi jelentőségű lesz, olyan, mint az először 1988-ban, Ronald Reagan elnöksége idején megrendezett hasonló demonstráció vagy a 2008-ban George W. Bush kifejezett sóhajára megtartott menet.

hirdetés

Eddig még egyetlen ilyen rendezvényen sem vett részt amerikai elnök vagy alelnök.

Az egyébként évente megszervezett Menet az életért című megmozdulásra ezúttal a szervezők több tízezer embert várnak az Egyesült Államok minden részéből, többet, mint az elmúlt nyolc évben bármikor. Ez annak köszönhető, hogy az új elnök és alelnök várhatóan az abortuszt szigorító politikát folytat majd.

Mike Pence, aki “evangéliumi katolikusnak” nevezi magát, az abortuszellenes mozgalmak egyik ünnepelt személyisége. Indiana állam kormányzójaként az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét írta alá. Még az elnökválasztás előtt, októberben megtartott alelnökjelölti országos vitán Pence álláspontja indoklásaként a bibliai Jeremiás könyvét idézte: “Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek”.

Donald Trump elnök szerda este, az ABC televíziónak adott interjújában azon aggodalmának adott hangot, hogy a média nem számol majd be kellő terjedelemben és mélységben a megmozdulásról.

Forrás: MTI

Borítókép: Indiana Gov. Mike Pence announces that the Centers for Medicaid and Medicare Services had approved the state's waiver request for the plan his administration calls HIP 2.0 during a speech in Indianapolis, Tuesday, Jan. 27, 2015. (AP Photo/Michael Conroy)
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás