2017. 01. 21.

Buszbaleset – Súlyos sérüléseket szenvedett a hős tanár

A veronai busztragédiáról beszámoló lapok egyöntetűen állítják: a diákokkal utazó tornatanár többször is berohant a lángoló buszba, hogy megmentse a gyerekek életét.

Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van az éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A buszon a Szinyei Merse Pál gimnázium tanárai és diákjai utaztak, akik egy franciaországi sítúrán vettek részt.

hirdetés

Girolamo Lacquaniti, a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka beszélt arról, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudtak kimenekülni az ütközés után azonnal kigyulladt buszból. Mind megégtek. Elmondta azt is, hogy 13 fiatal gyerek menekült meg, hogy kitörték az ablakokat, és azokon keresztül kimásztak a buszból.

A baleset idején a legtöbb diák aludt a buszon, a balesetet követően pedig hatalmas pánik tört ki. A Szinyei Merse Pál gimnázium tornatanára, azonban megőrizte lélekjelenlétét és életét kockáztatva kezdte menteni tanítványai életét. Több gyereket is kimenekített a lángoló buszból, hősiessége során nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett.

(Forrás: Origo, fotó: MTI)

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Csabesz 2017. 01. 22. 21:14

    … majd kiderül számodra is, ha lecsukod örökre a szemed …. és megnyílik előtted is az örökkévalóság … ezért fohászkodunk… ez nyíljon meg …és ne az örök kárhozat! Aki életet adott az el is veheti … Isten irgalmazzon neked es családodnak! Jézus drága szent vére legyen boldogságuk az elhunytaknak, s vigasz, erő a áldozatok hozzátartozóinak!