2017. 01. 20.

Soha nem üldöztek annyi keresztényt a világon, mint napjainkban

Open Doors civil szervezet a legfrissebb keresztényüldözésről szóló elemzése szerint 2016 volt az eddigi legszörnyűbb év a keresztények számára a világ több pontján.

Az elmúlt években az iszlám szélsőségesek játszották a fő szerepet a keresztényüldözésben, de a 2016-os év elemzésében kimutatott legfőbb változás oka az etnikai nacionalizmus felerősödése. A jelentés szerint India egyre inkább a lista élvonalába kerül, mióta a nacionalista politika a hindu vallást tekinti államvallásnak.

hirdetés

Indiában élő keresztények aránya – 2001-es adat. (Forrás: Wikipédia)

A lista, melyet az utóbbi 25 évben hoztak nyilvánosságra, öt területet vesz figyelembe: – a magánéletet, a családi életet, a közösségi életet, az országos életszínvonalat és a vallásgyakorlást – hogy felállítsa azt az 50 országból álló rangsort, melyben a legdurvább a keresztényüldözés.  A beszámoló szerint világszerte körülbeül 215 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt és az 50 országból 35 országban az iszlám szélsőségesek miatt.

A nyugati féltekén Mexikó került bele a top 10-be a keresztények elleni erőszak okán, miután 2016-ban.23 keresztény vezetőt végeztek ki a hitük miatt.

A 10 legveszélyesebb ország a következő volt:  Észak-Korea vezeti a listát, azután Szomália, Afganisztán, Pakisztán, Szudán, Szíria, Irak, Irán, Jemen és Eritrea.

(fordította: Almási Laura, forrás :Relevant Magazine)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás