2017. 01. 03.

Iszlám feliratokat firkáltak egy szlovén kápolnára

Allahu akbar! (Isten a leghatalmasabb!) és saría (iszlám törvénykezés) feliratú falfirka jelent meg egy katolikus kápolnán Ljubljana közelében, a népszerű Smarna Gora-i kirándulóhelyen. A szlovén katolikus püspöki konferencia és az országban élő muzulmánok nagyobbik szervezete provokációnak és vandalizmusnak minősítette a feliratokat.

A falfirkát, amely a kápolna egyik külső oldalán volt látható, turisták vették észre hétfőn, és azonnal értesítették a rendőrséget. Az elkövetők egyelőre ismeretlenek. A szlovén lapok szerint a muszlim üzenetet egyesek fenyegetésként értelmezték a kereszténységre nézve.

hirdetés

A katolikus püspöki konferencia közleményében úgy vélekedett: vallási intoleranciáról van szó, és a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk az ügyet, meg kell büntetniük az elkövetőket. A Szlovéniában élő muzulmánok két szervezete közül a nagyobbik, az Iszlám Közösség közleményében vandalizmusnak minősítette a feliratokat, hozzátéve: a muszlim közösség azt várja a rendőrségtől, hogy fogja el az elkövetőket.
(MTI)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás