2016. 12. 20.

Gyertyát gyújtottak az üldözött keresztényekért

Szentmisével és gyertyagyújtással emlékeztek az üldözött keresztényekre a Szent István-bazilikánál. Az eseményen részt vett Erdő Péter bíboros és Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára is.

A Szent István-bazilikában 18 órakor kezdődő szentmisét Erdő Péter bíboros, Snell György segédpüspök, illetve Kozma Imre atya mutatták be, de a Khalif Youssef személyében a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője is jelen volt. A gyertyagyújtás szomorú apropója a kairói kopt keresztények elleni támadás volt.

hirdetés

Az eseményen részt vett Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára is, akinek gyertyáját Khalif Youssef gyújtotta meg egy rövid imát követően.

Budapest, 2016. december 20.
Kozma Imre irgalmas rendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke (b) és Marton Zoltán káplán (b2) kairói kopt keresztényekért bemutatott szentmisén a Szent István-bazilikában 2016. december 20-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Borítókép: Budapest, 2016. december 20. Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (j3), Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (j2) és Khalil Youssef, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetõje (j) a kairói kopt keresztényekért rendezett szolidaritási gyertyagyújtáson a Szent István-bazilikában 2016. december 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás