2016. 11. 20.

Kolumbia nemet mondott a gender-elmélet oktatására

Kolumbiában a kormány leállította a tankönyvek felülvizsgálatát, amely a gender ideológia előmozdítását és alkalmazását célozta. Meghallgatták tehát az emberek hangját, akik országszerte az utcára vonultak, hogy kinyilvánítsák tiltakozásukat.

A kolumbiai katolikus püspökök hivatalos jegyzéket tettek közzé, miután a kormány és az oktatásügyi miniszter elhatározták, hogy leállítják a tankönyvek felülvizsgálását. Az állami határozat születését megelőző napokban, különösen augusztus 10-én, számos megmozdulásra került sor az egész országban az egy férfi és egy nő közötti házasságon alapuló család védelmében, hangoztatva a szülőknek azt a jogát, hogy szabadon választhassák meg, milyen erkölcsi meggyőződés szerint kívánják nevelni gyermekeiket.

A bogotai helyi egyház nem ellenzi önmagában véve a tankönyvek felülvizsgálatát, amennyiben ez az oktatási intézmények önállóságának tiszteletben tartásával, valamint az iskolaigazgatók, tanárok, szülők, diákok és az egész oktatásügy bevonásával történik.

hirdetés

afp5622930_articolo

Ferenc pápa különböző alkalmakkor óva intett a “gender ideológiától”. Legutoljára július 27-én, lengyelországi apostoli útja során, amikor a lengyel püspökökkel találkozott Krakkó székesegyházában. Ekkor hangsúlyozta: “Európában, Amerikában, Latin-Amerikában, Afrikában és Ázsia néhány országában valóságos ideológiai gyarmatosítás folyik. Ezek közül az egyiknek van keresztneve és neve – ez a gender!

Ma a gyermekeknek is már azt tanítják az iskolában, hogy mindenki maga választhatja meg a nemét.

És miért tanítják ezt? Mert azoknak a személyeknek és intézményeknek a könyvei ezek, akik a pénzt adják. Ezeket az ideológiai gyarmatosításokat nagyon befolyásos országok is támogatják.”

(forrás: Vatikáni Rádió)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás