2016. 11. 08.

Beer Miklós egyházszakadástól tart

Hamarosan újabb interjúkötet jelenik meg Beer Miklós váci püspökkel, aki szerint könnyen egyházszakadás lehet a következménye a Ferenc pápa “ellenes” hangulatnak.

Beer Miklósnak valaki nemrég feltette a kérdést, melyik pápával szemben volt akkora ellenállás a katolikus egyházon belül, mint Ferenc pápával szemben. Először megdöbbent a felvetésen, de aztán rájött, a kérdésben benne van a válasz.

hirdetés

“A papság egy jó része nem szimpatizál a Szentatyával, amit ő egyelőre fantasztikusan kezel. Miközben a protestánsok vagy éppen a nem hívő emberek odafigyelnek arra, amit mond, a katolikus egyházon belül igen durva megjegyzéseket is hallani. Százalékos arányt nem mondanék, de sokan vannak, akik, ha nyíltan nem is szállnak szembe a pápával, a háta mögött méltatlanul beszélnek róla, és ezzel megosztják az embereket. Templomba járó, napi áldozó emberek közül is egyre többen bírálják a pápát.

Sajnos, túlzás nélkül állítom, ha ez így folytatódik, még egyházszakadás is lehet belőle. Nagyon tartok ettől.”

forrás: 24.hu

Borítókép: Bátonyterenye, 2011. augusztus 29. Beer Miklós váci megyéspüspök beszédet mond a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény átadási ünnepségén, a Nógrád megyei Bátonyterenyén. MTI Fotó: Komka Péter
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás