2016. 11. 07.

A szülők nem engedik, hogy gyermekük nemet változtasson – elvehetik tőlük a hatóságok

Keresztény szülőkkel szemben indítottak eljárást az Egyesült Királyságban, mivel a szülők nem akarják engedélyezni, hogy 14 éves lányuk nemet változtasson.

• A 14 éves lány márciusban jelentette be hivatalosan, hogy fiú akar lenni
• A mélyen vallásos szülők elutasították a helyi hatóság döntését
• A család úgy véli, hogy a hagyományos keresztény családok jogait eltapossák
• A hivatalnokok azt állítják, hogy a lány heteroszexuális kapcsolatban van egy másik lánnyal

A lány, aki jogi okok miatt nem nevezhető meg, szeretné megváltoztatni a nemét és erre támogatást kapott a helyi hatóságoktól. Habár a lány szülei elutasítják az eljárást, mivel úgy vélik, hogy lányuk túl fiatal egy ilyen drasztikus döntés meghozatalára. A jövő hónapban tanárokkal és szociális munkásokkal találkoznak a szülők, hogy eldöntsék, hogyan szólítsák az iskolában a gyermeküket, a születésekor adott lánynéven, vagy egy fiú néven. A Sunday Times-ban Michael Phillips, a szülők ügyvédje azt nyilatkozta, hogy a lány akár állami gondozásba is kerülhet, amennyiben szülei nem követik a szociális munkások tanácsait.

Ehhez hasonló eset történt, amikor gondozásba került egy fiatal fiú, mivel az édesanyja lányként nevelte. A hétéves fiú minden hivatalos okmányában és a körzeti orvosuknál is lányként szerepel, habár az édesapa és a hivatalnokok úgy vélik, hogy a gyermek nem lányként tekint önmagára.

hirdetés

Justice Hayden családjogi bíró úgy véli, hogy ennél az esetnél nincs szó nemi szorongásról, sokkal inkább az anya által kialakított hitvilágról, amit ráerőltetett a gyermekére.

A korábbi esetnél a 14 éves lány édesanyja azt nyilatkozta a Sunday Timesnak, hogy a szülők jogai folyamatosan hanyatlanak az Egyesült Királyágban, főleg a hagyományos keresztény értékrendű családokban. Mindez megfélemlíti és sebezhetővé teszi őket.

“A Gyermek és Serdülő Mentálhigiénés Központban azt mondta nekünk a pszichiáter, hogyha a névváltoztatás nem történik meg, akkor a lányunk nagy eséllyel öngyilkosságot fog elkövetni” – nyilatkozta az édesanya. A szülők istenfélő keresztények és nem akarják elfogadni a lányuk döntését.

A Keresztény Jogi Központ támogatja a családot a jogi költségek fedezésében. Szerintük a hatóságok olyan lépések megtételére kényszerítik a szülőket, amik nem helyesek és egyben károsak is a gyermekekre. Ez az eset sokkoló, ugyanakkor jól demonstrálja a szülői jogok figyelmen kívül hagyását. Senki sem hallgatja meg a szülőket, vagy azt, hogy mit akarnak mondani, holott ők ismerik legjobban a gyermeküket és csakis az ő érdekeit tartják szem előtt.

(fordította: Péter Judit
forrás: Daily Mail)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás