2016. 10. 28.

Imaterem a Műegyetemen – térj be!

Aki a Műegyetem R épületében jár, szokatlan táblákkal találkozhat: Imaterem 301. Pontosan egy hete ünnepélyesen megáldották és átadták a már egy éve elkészült különleges helyet.

De mit keres egy imaterem az egyetemen a 21. században? „Hiszen az Egyháznak nincs beleszólnivalója a tudományokba, és a tudományoknak sincs az Egyház dolgaiba!”- mondhatják sokan felháborodottan. És valóban a teljesítményorientált világunkban nagy hangsúlyt kap a szakmai tudás, a lexikális ismeretek, a céltudatosság, a karrier… De ezek mind-mind elválaszthatatlanok az embertől.

hirdetés

És az embernek van szüksége az imateremre.

Hogy a mindennapos nagy hajrában megálljunk, vegyünk egy mély lélegzetet, és azt mondjuk a keresztre nézve: „Uram, Te látod mennyi minden foglalkoztat, mennyi dolgom van. Rád bízom magam. Vezess a Te utaidon!” Csak egy fohász. Csak pár perc csend. Csak míg szívverésünk a normálisra lassul. Csak egy kis feltöltődés. Csak ennyi. Csupán ezért kell az imaterem.

Könnyen elérhető minden (mű)egyetemista számára, hiszen ott van a kampuszon. A terem egész nap nyitva áll: menj be, állj meg, nézz fel, meríts új erőt!

Palásthy István

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás