2016. 10. 10.

10 nagyszerű gondolat a szeretetről

Gondolatok, amelyek segíthetnek megérteni a számunkra, hogy a szeretet mit is jelent valójában.

Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba.(Antoine de Saint-Exupéry)

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.  
Márai Sándor

– Hogyan betűzöd azt, hogy szeretet?
– Azt nem betűzik, azt érzik.
Micimackó

Jó vagy azokhoz, akiket szeretsz. Jó akarsz lenni azokhoz, akiket szeretsz, mert tudod, hogy akármilyen sok időt töltesz is valakivel, a végén úgy érzed majd, hogy nem voltál eleget vele.
Stephen King

Ha a problémáidat nem osztod meg azzal, aki szeret, nem adsz neki alkalmat arra, hogy eléggé szeressen téged.
Dinah Shore

A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.
Osho

Nincs nagyobb boldogság, mint ha szeretnek bennünket embertársaink és úgy találjuk: jelenlétünk hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzék magukat.
Charlottre Bronte

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég.
Dan Millman

Az a szeretet, amely véget ér, sohasem volt igazi.
Szent Ágoston

Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.
Teréz anya

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Idézet
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás