2016. 10. 03.

Történelmi pillanat-erdélyi reformátusokat fogad Ferenc pápa

A tordaszentlászlói református gyülekezet arra készül, hogy történelmet írjon. Nem túl sűrűn fordul elő, hogy egy református lelkipásztor és gyülekezete tiszteletét teszi a Szentatyánál. Igazából a reformáció óta erre nem volt példa.

A Tordaszentlászlói Református Egyházközség 86 fős csoportja látogat Rómába, hogy részt vehessen Ferenc pápa általános kihallgatásán- írja a Főtér. Természetesen ez önmagában nem bírna hírértékkel, hiszen minden szerdán tízezrek gyűlnek össze ugyanebből az alkalomból a Szent Péter téren. Azonban a lelkes erdélyi gyülekezet küldöttségének abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy a római katolikus egyház feje személyesen is köszönti őket, majd ezt követően vezetőjükkel, Balázs Attila lelkipásztorral folytat beszélgetést.

„Rómába megyünk, ahol szerdán részt veszünk a pápai kihallgatáson, én találkozhatok Ferenc pápával, és 5–10 percnyi idő áll rendelkezésünkre, hogy beszélgessünk. Nem túl sok, de

hirdetés

az elmúlt 500 évben ilyen eseményre még nem volt példa.

Mi leszünk az első magyar református gyülekezet, akik az egyháztörténelem 500 éves szakadékát átléphetjük, és egy lépéssel közelebb kerülhetünk a keresztyén egységhez, ami felülemelkedik dogmán, hagyományon” – fogalmazott közösségi oldalán Balázs Attila lelkipásztor az utazással kapcsolatosan.

A kétség kívül fontos egyháztörténelmi pillanat apropóján a Főtér telefonon kereste meg a tiszteletest, aki a csoporttal együtt éppen akkor érkezett meg Rómába.

A beszélgetést itt olvashatják.

Forrás: foter.ro
Kép: Kiss Gábor – reformatus.ro

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás