2016. 09. 22.

Irdatlan tömeg tüntetett Mexikóban a család védelmében

Több mint egymillióan vonultak utcára a házasság és a család védelmében Mexikó 122 városában szeptember 10-én. A megmozdulás annak nyomán alakult ki, hogy Enrique Peña Nieto elnök májusban bejelentette, kiterjesztené a házasságot az azonos neműek kapcsolatára is a szövetségi állam egész területén –számol be az eseményről a citizengo.org

Az európai keresztény értékek őrzőjének szimbólumaként számon tartott hagyományosan katolikus Írországban már bevezették az azonos neműek “házasságát”, most Amerika egyik leghívőbb országában, Mexikóban tervezik megtenni ezt a lépést.

hirdetés

Az elnök javaslata nemcsak a házasságot érinti. Elfogadása közvetlen hatással lenne a mexikói családokra, a szülői jogokra és az oktatási rendszerre is, továbbá az örökbefogadást is lehetővé tenné a homoszexuális párok számára.

A különböző világi és vallási csoportokat magába foglaló Családvédő Nemzeti Front (Frente Nacional por la Familla) akciója rendkívüli civil összefogást eredményezett az országban. Zacatecas püspöke nemzeti ébredésről beszélt, és elmondta, az Egyház senkit sem diszkriminál, de védelmezi az egy férfi és egy nő közötti házastársi kapcsolatot, mint a család alapját, ugyanis Mexikóban a lakosság 75%-a számára a család a legfőbb érték.

(forrás: citizengo)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás