2016. 09. 09.

5+1 dolog, amit minden reggel kérek az Istentől

Persze sokkal több mindent is lehetne kérni, hiszen mi (sokszor) telhetetlenek vagyunk, az Isten pedig (mindig) mindenható. De mik lennének a legfontosabbak?

1. Türelem

Annyi gond, annyi idegesség, annyi stressz… Szeretnék kitartani ezekben a helyzetekben, és nem felcsattanni. Nem bántani másokat. Sem a gyerekeimet, amikor este már fáradt vagyok, sem a kollégáimat, ha feszülök a feladataimon (vagy az övéken). Szeretnék megtanulni várni.

2. Bátorság

Nap mint nap döntéseket kell hoznom. Válaszokat kell adnom. Állást kell foglalnom. Fel kell vállalnom a hitemet és az elveimet. Ez nem megy bátorság nélkül. Nem lehet elbújni. Istent kell választanom a világ helyett, mégis a világban. Szeretnék bátor lenni, nem megfutamodni.

hirdetés

3. Nyugalom

Pörgök. A jövőbe nézek előre, és a múlt sebeit nyalogatom. Állandóan megy valami a fejemben: gond, terv, kérdés. Pedig az Isten nyugalmat akar adni, válaszokat, békét. Szeretném vágyni az Isten szárnya alatti nyugalmat.

4. Vidámság

Nem mondom, hogy mindig szomorú vagyok, mert abszolút nem, de könnyen lehangolt leszek. Akár csak bármi apróság miatt is. Vagy ha valami nem úgy sikerül, mint ahogy elterveztem. És amikor megélem az ellenkezőjét, felfrissülök. Boldognak, derűsnek, pozitívnak, lelkesnek lenni jó, főleg ha ezt át is tudja ragasztani az ember a környezetére! Szeretnék vidám lenni.

5. Hit

A hit mélység. Le kell merülni hozzá, érte. Nehéz csak a felszínen élni, és nem is jó. Szükség van egy komoly bizalomra az Isten felé: hogy működik az ima, hogy nem fölösleges a böjt, hogy van értelme a felajánlott misének, hogy a gyónás tényleg teljesen megtisztít. Szeretnék mindig kételyek nélkül hinni ezekben.

+1 Holnap

Leginkább a holnapot kérem ma, ha az Isten is úgy akarja. Hiszen mégis vannak terveim, céljaim. Nem, nem az önmegvalósítás a legfontosabb. Hanem hogy ma is és holnap is az életemmel szolgálhassam és dicsérhessem az Istent. Nem félek, de mégis… Szeretnék holnap reggel is felébredni.

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Segítő tippek Téglásy Nóra
hirdetés

1 Komment

  • Válasz GHERGHELUCA ILDIKO 2020. 01. 24. 13:57

    Atyám ,tégy békéd eszközévé ,hogy mélyre evezve a TE nagyobb dicsőségedre éljek ,nekem is elküldött VIGASZTALÓ és IRGALOM művében.