2016. 08. 31.

Böjte Csaba és Palánki Ferenc a Margitszigeten

Korábban éppen a 777 adott elsőként hírt a szeptember 10-én, a budapesti Margitszigeten megrendezésre kerülő keresztény ifjúsági találkozóról, mely egyben a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos magyarországi utótalálkozója is. Információink szerint a szervezés gőzerővel halad, többek között publikussá vált az előadó személye is.

Ahogy arról a 777 elsőként beszámolt: szeptember 10-én, szombaton nagyszabású ifjúsági találkozóra kerül sor a Margitszigeten, Fiatalok a keresztény Európáért címmel. A program 10 órakor veszi kezdetét a Szabadtéri Színpadon, amelyet erre az alkalomra izgalmas dekorációval látnak majd el a szervezők. Nemrég nyilvánossá vált: a megnyitót követő ünnepi, gitáros szentmise főcelebránsa Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök. A találkozó miséjének egyik érdekessége, hogy a zenei szolgálatot vezető együttes, a Regnum Marianum zenekara mellett a gitározásba a találkozó résztvevői is bekapcsolódhatnak – a szervezők ennek elősegítése érdekében már közzétették az énekrendet és a gitáros kottákat a találkozó facebook-oldalán.

A program folytatásaként, déltől Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes előadását hallgathatják meg a találkozó résztvevői – a szervezőknek tehát sikerült egy igen népszerű, hiteles előadót “igazolniuk”. A programon résztvevő fiataloknak a házigazdák ajándékokkal is kedveskednek és szendvicsebédre is meghívják őket. A hivatalos programot követően a Margitszigeten lehetőség nyílik közös játékokra, sportolásra is.

hirdetés

“A célunk az, hogy minél több fiatallal együtt tegyünk tanúságot Jézusról, az ő szeretetéről és a keresztény értékekről” – hangsúlyozta lapunknak Horváth István atya, a program főszervezője, az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia kormányzója.

“Szeretettel hívunk Titeket is, arra kérve, hogy a közösségi élmény, a jó cél, a figyelemfelhívás és a közös imádság érdekében csatlakozzatok hozzánk szeptember 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy nagyszabású gitáros szentmisén, találkozón” – fogalmaznak a hivatalos meghívóban.

Hírek Ifjúsági Világtalálkozó Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás