2016. 08. 22.

Kecskeméten tartották az év legaranyosabb felvonulását – KÉPEK

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület vasárnap délután a babakocsis felvonulást, a gyermekek köszöntését és a Süteménysütő Versenyt Kecskemét főterén – számol be az eseményről a keol.hu

A 82 évvel ezelőtti felvonulásra emlékezve vasárnap délután voltak, akik korhű ruhákban vonultak a színháztól indult menetben, amit idén nem csak a rendőrök, hanem egy gólyalábas is felvezetett. A Kiskörúton haladva értek a Városháza és a Nagytemplom közötti színpadhoz, ahol Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke fogadta a szülőket és gyermekeiket.

hirdetés

A folytatásban a hagyományokhoz híven a kecskeméti egyházak képviselői – Jeney Gábor katolikus plébános, Varga Nándor református elnöklelkész, Kis János evangélikus lelkész, és Feczák László görögkatolikus parochus – megáldották a kecskeméti gyermekeket és a szüleiket, végül 10 mózeskosarat adtak át a kisgyermekes szülőknek.

A mózeskosár körbejár elnevezésű kezdeményezést a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő esélyteremtési iroda munkatársai három éve indította útjára. Azzal a szándékkal, hogy megajándékozzák az első tíz, augusztusban született kecskeméti gyermeket és szüleit egy-egy mózeskosárral, valamint a hozzátartozó 30 ezer forintos babakelengye utalvánnyal. A család fontosságát hirdető, és a gyermekvállalási kedvet támogató kezdeményezést az egyesület azóta decemberenként – az adventi időszakban – is megismétli. A mostani Hírös Heti gyermekköszöntésen Gaál József, Fűrész Tünde és Engert Jakabné nyújtották át az újabb 10 kosarat.

(Forrás: keol.hu)

Galéria – amelynek forrása szintén a keol.hu:

A képre kattintva galéria nyílik!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás