2016. 08. 20.

Kreatív kiegészítők a Bibliádhoz – 3+1 tipp

A Bibliádat több módon is személyessé teheted, ezzel még különlegesebb lehet az Igével eltöltött idő. Szeretettel ajánljuk olvasónk, Gábriel Anna 3+1 kreatív ötletét.

Nagyon szeretem nézni az emberek Bibliáját. Olyan különbözőek, mindegyik tükrözi tulajdonosának személyiségét.

Most szeretnék nektek segítséget nyújtani abban, hogy, hogyan tudjátok személyesebbé varázsolni a Szentírásotokat, és mutatok eszközöket, amikkel az Ige tanulmányozása is könnyebb lesz!

hirdetés

1. TOK

Ezerféle tok létezik. Mindenki megtalálhatja azt, ami a személyiségéhez a legjobban passzol. A keresztény könyvesboltokban biztosan találtok bőr, műbőr, vagy épp szövetből készült tokokat, de akár magadnak is csinálhatsz, és így tényleg olyan lesz, amilyet te szeretnél. GA1

Én most varrtam meg az első Biblia tokom (a képen látható) , és tényleg különleges élmény, csak ajánlani tudom!

2. REGISZTER

Ha bajban vagy vele, hogy az Énekek Éneke, az Eszter könyve előtt, vagy után van, akkor szerezz be egy Biblia regisztert. (Van protestáns és katolikus változat is) Én nagyon szeretem használni, mert gyorsan, egyszerűen megtalálom az igéket.

 

 3. JELZŐK

Nagyon hasznos lehet egy-egy selyemszalag. A legpraktikusabban úgy tudod beleaplikálni a Bibliádba, ha fogsz egy megfelelő méretű szalagot, amit egy cellux darabbal beleragasztasz a lapok és a borító közé a Szentírás tetején, így könnyebben tudod követni, hogy épp, hol tartasz.GA3

Lehet akár több színben is, így külön színek jelölhetik az ó- és újszövetségi részeket.

Tarts mindig egy adag post-itet és kis jelölőcímkéket is a Bibliádban. Ezzel be tudod jelölni a fontos helyeket, vagy épp kiírhatod azokat az igéket, amik megtetszettek neked!

+1  ALÁHÚZÁS:

GA2Én nagyon szeretem aláhúzni a kedvenc, fontosnak tartott részeket. Nagyon különlegessé tudod tenni, ha különböző színeket használsz. Mondjuk piros a Szentlélek színe, zöld az irgalomé, narancssárga az Isten országáé és így tovább. A színekhez kitalálhatsz kis piktogramokat is, amiket a lap szélére rajzolhatsz.

De a legfontosabb: Bármennyire gyönyörű is lehet a tokja a Bibliádnak, és akármennyi aláhúzás lehet benne, ha nem olvasod, és nem éled meg, csak egy ugyanolyan könyv lesz a polcodon, mint a többi! Pedig hidd el, Isten olyan szerelmes levelet írt neked, hogy le fog esni az állad, ha elolvasod.

Gábriel Anna

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Kreatív
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás