2016. 08. 09.

Levetetik a CDU-val a Ferenc pápa által megáldott keresztet a parlament faláról

Miután több látogató is szóvá tette, hogy miért lóg egy állami épületben keresztény jelkép, a brandenburgi tartományi parlament eltávolíthatóvá tette a kereszténydemokrata CDU tárgyalójából a Ferenc pápa által három évvel ezelőtt megáldott keresztet – számol be róla külföldi híradások alapján a Mandiner.

Nyilvános idegenvezetések alkalmából a jövőben leveszik a brandenburgi tartományi parlamentnek a kereszténydemokrata CDU által tárgyalóhelyiségének faláról az oda kihelyezett fakeresztet. A potsdami testület szóvivője, Mark Weber azzal indokolta a döntést, hogy az épületbe érkező érdeklődők, köztük diákcsoportok tagjai közül többen is szóvá tették, miért lóg egy állami épületben keresztény vallási jelkép.

A helyi közszolgálati RBB tudósítása szerint a tartományi parlament munkatársai ezért mágnessel látták el a falat és a keresztet, amit ezáltal kifejezetten könnyen le lehet venni a helyéről, majd ugyanilyen egyszerű technikával vissza lehet oda helyezni a frakcióülések kezdetére. A tartományban ellenzékben lévő CDU brandenburgi szervezetének (Brandenburgot a szociáldemokraták és a Linkspartei kormányozza koalícióban) egy-két képviselőjének ez már sok volt, pláne, hogy a keresztet három évvel ezelőtt maga Ferenc pápa áldotta meg, miután a párt tagjai külön ezért elutaztak a Vatikánba.

„Elég bizarr, hogy mikhez nem vezetnek az előírások. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a Jóisten ettől még nem véd minket kevésbé” – mondta Steeven Bretz, a párt képviselője.

(forrás: kereszteny.mandiner.hu, fotó: www.aliexpress.com)

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás