2016. 07. 16.

Vatikán: októberben konferenciát tartanak a hitről és a sportról

A hit és a sport együttműködéséről tartanak konferenciát a Vatikánban október első hetében – adta hírül a Vatikáni Rádió. Az eseményen a szervezők reményei szerint részt vesz Ferenc pápa is.

„Állítsd magad kihívás elé az élet játékában, úgy mint a sportban” – mottóval rendezik meg első ízben a sport és a hit együttműködéséről szóló konferenciát a Vatikánban. A háromnapos programra – amelynek mottója egyenesen Ferenc pápától származik – 150 vallási vezetőt és sportolót várnak, a világ minden részéről. Érdekesség, hogy egy igen komoly szponzort is sikerült a kezdeményezés mögé állítani a német Allianz révén.

Melchor Sanchez de Toca y Alameda – nem tévedés, ő egy személy – prelátus szerint egy világhírű mozgalom létrehozása a cél, amelybe mindenki bekapcsolódhat, hittől, kultúrától és földrajzi helytől teljesen függetlenül.

hirdetés

A tanácskozás középpontjában három pont áll: befogadni, bevonni és ösztönözni, a konferencia kiemelkedő témái közé tartozik az edző szerepe, mint a sportolók nevelője.  Az előadók közé várják többek között Ban-Ki-moon ENSZ-főtitkárt és Thomas Bacht, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás