2016. 07. 13.

Megható üzenettel búcsúzik Magyarországtól az argentin nagykövet

Claudio Giacomino argentin diplomata három és fél év után elhagyja Magyarországot, a nagykövet szívhez szóló üzenettel búcsúzik hazánktól.

Az argentin nagykövetség Facebook-oldalán búcsúzkodó Claudio Giacomino az alábbi üzenettel örvendeztette meg a magyarokat:

Kedves Barátaim!

Szerdán, július 13-án egy repülő vissza visz bennünket Buenos Airesbe.

hirdetés

Három és fél felejthetetlen évet töltöttem itt a Nagykövetség élén. Bőröndünkben van, Tokaji, Pálinka, néhány csomag pirospaprika, Kalocsán hímzett terítők, magyar művészek alkotásai, rengeteg fotográfgiai könyv és számtalan koncertprogram.

Szívünkben elvisszük a Normafánál tett hosszú barangolások emlékét, a magyar zenészek tehetségét, a cirkuszi előadásokat, a Duna és a Balaton parti sétákat, megannyi részletét a magyar tájnak és persze az itt élő emberek kedvességét.

Csütörtöktől, már a hazai utcákat járjuk, reménytelenül kutatva mangalica sonka és kürtöskalács után…és mindenkinek azt meséljük, hogy tizenegy évszázada hét bátor törzstagjai megalapítottak egy országot Európa közepén, melyet egyszer az életben muszáj látnia mindenkinek.

Nagyon köszönöm a sok támogatást és a kedvességet amit kaptam. A légitársaság utaslistája szerint három vagy négyszáz ember utazik majd a gépen. De valójában sokkal több. Ott lesz Liszt Ferenc, Petőfi Sándor, Szabó István, a nagy bűvész Soma, Victor Vasarelly, Ámos Imre, Bartók Béla, Lechner Ödön, a budai dombok, a pesti milongák és Önök…igen, Önök is eljönnek velünk. Mindörökre.

Szeretettel,

Claudio Giacomino

nagykövet

A magyarországi apostoli nuncius, Őexcellenciája Mons. Alberto Bottari de Castello is elbúcsúzott a nagykövettől:

13590432_596831963813249_163544619218191544_n

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás