2016. 07. 12.

Betiltják az abortuszt a Bethesda kórházban

A Bethesda lesz Magyarország első olyan kórháza, amelyben nem fognak abortuszt végrehajtani – nyilatkozta a Családhálónak Dr. Velkey György főigazgató.

Új szemléletű szülészeti osztály megnyitását tervezi a Bethesda. Mit lehet erről tudni?

V.Gy.: Sokszor és sokféleképpen megfogalmazódott már nálunk az az igény mind egyházi, mind társadalmi részről, hogy a szülészeti ellátásban nagy szükség volna egy új szemléletű modellre. Mára jó kapcsolatrendszerünk alakult ki olyan ellátókkal, akik ezt az irányt értik, és szívesen képviselnék is azt a leendő osztályon. Az új szülészet három alappillére a természetes, kevésbé medikalizált, ugyanakkor teljes biztonságot adó szülészeti háttér megteremtése, az élet védelmének a hangsúlyozása, tehát egy abortuszmentes szülészet, valamint a szülészetre rárakóott anyagi disszonanciák kitisztítása, azaz egy világos pénzügyi rendszer megteremtése. A megvalósuláshoz már elkezdtük az egyeztetéseket.

hirdetés

Tehát az új szülészeten egyáltalán nem fognak abortuszokat végezni?

V.Gy.: Így van.

Van még ilyen kórház az országban?

V.Gy.: Nincsen, jelenleg az abortusz végzése a protokoll része.

Tehát kötelező elvégezni, ha egy anya azt kéri?

V.Gy.: Rendszerszerűen igen, ugyanakkor van egy jelentős réteg Magyarországon, amelynek tagjai ezzel nem értenek egyet, és úgy gondoljuk, hogy megvalósítható kell legyen egy olyan intézmény, ahol nem történik terhességmegszakítás.

(forrás: csaladhalo.hu)

Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás